Tiilikatosta peltikatoksi – huoletonta asumista seuraavat 50 vuotta

Tapani Matilalle tehtiin kevättalvella 2023 kattoremontit vuonna 1938 rakennettuun taloon sekä 1954 valmistuneeseen navettarakennukseen. Tiilikatot vaihtuivat peltikattoihin ja Rakennuspalvelu Körkkö hoiti molemmat remontit. Tässä jutussa Tapani kertoo remontista.

Kattoremontti tutun suosittelemalta yritykseltä

“Tuttu kaveri suositteli Tanelia ja pyysin tarjouksen. Koska tarjouksessa oli selvitetty asiat kaikkinensa niin kokonaisvaltaisesti, tuli siitä luottavainen ja hyvä tunne. Sovimme, että minä hankin puutavaran ja vien itse jätteet pois.

Työt etenivät oikein fiksusti Tanelin ja toisen työntekijän toimesta, he olivat nopeita ja kunnon ammattimiehiä. Talon katto valmistui kahdessa viikossa ja navetan kattoon taisi mennä vain viikon verran, kun se on malliltaan yksinkertaisempi ja siinä oli vain pientä oikomista.

Takuu lisää luottamusta

Talvi oli tosi hyvää aikaa tehdä kattoremontti. Purkuvaiheessa oli ensin tuulisia päiviä, mutta ammattilaiset peittivät kattoa sitä mukaan, kun tekivät purkutöitä. Asumiseen kattoremontin aika ei vaikuttanut millään tavalla. Nyt on molemmissa ehjät katot, ja Ruukin takuun ansiosta seuraavat 50 vuotta on näiden kattojen kanssa huoletonta aikaa.

Rakennuspalvelu Körkön työn jäljessä ei ole mitään valittamista – ei ole pelkoa, että katto tuulella irtoaisi! Hieno juttu oli myöskin heidän työlleen annettu kahden vuoden takuu.

Naapurikin otti suosituksesta katon Rakennuspalvelu Körköltä

Voin suositella Rakennuspalvelu Körkköä kaikille, jotka tarvitsevat katto- tai muutakaan remonttia. Kattoremontin helppoutta lisäsi se, että heiltä sai myös samalla esimerkiksi piipun pellitykset. Ammattilaisuudesta kertoo sekin, että kaikki mitat oli otettu ja tilaukset tehty niin tarkasti paikalleen, ettei peltiä jäänyt kyllä yhtään ylimääräistä.

Naapurinikin otti Körköltä katon, kun minä suosittelin!” —Tapani Matila

Remontti pähkinänkuoressa:

Kohde: 1938 rakennetun asuinrakennuksen katto 235m2 ja 1954 rakennetun navetan katto 460 m2
Mitä tehtiin: Asuinrakennuksessa purettiin tiilikatto pois. Päreen päälle laitettiin apuruoteet ja niiden päälle 48×48 mm juoksut kattotuolien kohdalle, jonka jälkeen laitettiin aluskate, tuuletusrimat ja ruodelaudoitus. Päälle laitettiin Ruukin Classic -pelti Pural BT matta -pinnoitteella (50 vuoden takuu). Lisäksi tehtiin piipun pellitykset, katon listoitus ja asennettiin uudet vesikourut sekä kattoturvatuotteet.

Navetan katolta otettiin vanhat tiilet pois ja osittain katto oikaistiin. Sama Ruukin Classic -pelti asennettiin myös navettaan ja tehtiin piipun pellitys sekä katon listoitus.
Kesto: 2 viikkoa + 1 viikkoa
Hauska yksityiskohta: Asuinrakennuksessa on alunperin ollut pärekatto, jonka päälle oli rakennettu tiilikatto 1950-luvulla. Päre jätettiin peltikaton alle – se ei haittaa pellin alla, kunhan päreen ja juoksujen väliin asennetaan apuruoteet jotka kiinnitetään kunnolla kattotuoliin. Silloin katto pysyy kunnolla kiinni.

Lue lisää siitä, mitä hyviä puolia on kattoremontin tekemisessä talviaikaan!

Mikäli kattoremontti on sinulle nyt tai tulevaisuudessa ajankohtainen, jätä tarjouspyyntö – se ei sido sinua mihinkään!